Om nettstedet

Svein WisnæsIT er en del av menigheters liv som ikke har fått spesielt stor oppmerksomhet. Det finnes konferanser for barnearbeidere, ledere, lovsangere og flere andre områder. Men jeg har enda ikke sett noen konferanse for IT personell i menighetene. Kanskje det er på tide?

For en stor bedrift utgjør programvarelisenser bare en liten del av det totale IT budsjettet. Men for en liten bedrift, menighet eller en familie kan programvare bety mange penger ut av et ellers stramt budsjett. Hvorfor bruke midler på dyr programvare hvis det finnes alternativer som ikke koster noen ting? Dette spørsmålet er for meg vanskelig å finne et godt svar på når jeg ser på alt som er tilgjengelig gratis via internett.

Det finnes i dag tusenvis av mennesker rundt omkring i verden som bruker talløse timer av sin tid på å skrive programmer som de tilbyr gratis slik at du og jeg kan nyte godt av det. Når jeg foreslo at DagenMagazinet skulle skrive om dette fikk jeg utfordringen direkte tilbake i fanget. Den nettsiden som du har kommet til her er onlineversjonen av de artiklene som ble publisert i Velsignet Helg, DagenMagazinets helgeutgave. Jeg satte opp denne nettsiden slik at det er mulig å komme med kommentarer, spørsmål og forslag til det jeg skriver og slik at jeg kunne fortsette å skrive selv etter at spalten ikke publiseres mere.

Jeg håper at mine tips kan være med på å oppmuntre folk hjemme i menigheter og bedrifter til å tenke alternativt når de velger programvare.

Svein Wisnæs