fredag, 10 oktober 2008 01:16

Podcasting - Radio når det passer deg

Skrevet av 
Juice skjermbilde Juice skjermbilde Svein Wisnæs

Jeg liker radio. Den er ofte på i bakgrunnen når jeg jobber siden det ikke krever hele oppmerksomheten min. Men det er ikke alltid at jeg kan høre de programmene jeg liker når de blir sendt. Så det ideelle for meg ville være en radiostasjon der jeg selv kunne bestemme når programmene skulle gå.

Sist uke var temaet RSS. En måte å abonnere på blogger og websider på. Dette finnes også for lyd og er i praksis en måte for meg å lytte til programmer når det passer meg. Det eneste du trenger er en MP3 spiller og et program for å hente MP3 filene. En MP3 spiller får du til og med kjøpt i dagligvarebutikken i dag. Og programmet du trenger finner du på http://juicereceiver.sourceforge.net der du kan laste ned Juice.

Juice er gratis og finnes desverre ikke på norsk, men installasjonen er akkurat så enkel som du kan forvente av et vellaget program i dag.

Når du starter programmet første gang er det allerede noen podcaster i listen over abonnementer. For å legge til nye er det bare å klikke på den grønne knappen med plusstegnet. I dialogboksen som kommer opp skriver du inn adressen til podcasten. Dette ligner svært mye på å legge inn en RSS feed i GreatNews som jeg snakket om forrige uke.

Hvor kan en finne disse podcastene? Den første plassen du kan sjekke er den delen av Juice som kalles Directory. Her har de samlet en liste over podcaster i litt forskjellige kategorier. Men denne oversikten virker ikke alt for vedlikeholdt for jeg fikk feil på en del av kategoriene. Skal du virkelig ha den store oversikten så må du ut på internett der det finnes websider som har spesialisert seg på podcaster.

Jeg vil anbefale deg å ta en kikk på http://www.podcastdirectory.com/ , http://podcasts.yahoo.com/ og http://www.podfeed.net/ for å finne noe innenfor ditt interessefelt.

Når podcasten er i listen din kan du velge mellom tilgjenglige episoder. Disse lastes så ned og du kan overføre dem til MP3 spilleren din fra >Mine Dokumenter/My Received Podcasts .

Tips: Du finner NRKs podcasttilbud på http://www.nrk.no/podcast/ . Her kan du bl.a. abonnere på andakten fra P1. Og liker du blues er Dave Raven på http://www.bfbs2.com/rnb.html en virkelig perle.

Sist redigert torsdag, 11 oktober 2012 04:44
Svein Wisnæs

Utvandret nordmann som har slått seg ned i det brasilianske høylandet. TV, film, internett, datamaskiner og alle slags tekniske dingser interesserer ham veldig. Definitivt en geek! Men er også interessert i noe så analogt som å forvandle enkle råvarer til velsmakende retter.

Nettside www.oceanwatcher.com/

Beslektede artikler