onsdag, 22 oktober 2008 01:49

Styr dagen din med Essential PIM

Skrevet av 
EssentialPIM skjermbilde EssentialPIM skjermbilde Svein Wisnæs

Bruker du papir eller datamaskinen til å holde rede på avtaler? Jeg hører ikke til de som har fotografisk hukommelse, så når jeg skal sette opp en avtale med en kunde, så liker jeg å legge det inn i kalenderen min.

Det store og altoverskyggende programmet på denne fronten heter Microsoft Outlook. Men det finnes alternativer, sågar også gratis. Min favoritt er uten tvil et program som heter Essential PIM og det finner du på http://www.essentialpim.com/ . Her finner du både en gratis utgave og en du må betale litt for. Det jeg tar for meg her er gratisutgaven.

Du kan enten laste ned den utgaven som installeres på vanlig måte, eller du kan laste ned en såkalt portabel utgave. Denne kan du legge inn på en USB minnepinne og kjøre på en hvilken som helst Windows PC. Programmet er allerede oversatt til norsk og 25 andre språk.

Når du starter programmet får du tilbud om å hente informasjon fra Outlook Express. Om du bruker dette som mailprogram kan dette være en god ide for å få inn alle adresser til kontaktene dine. Om du har brukt Outlook så kan du også importere fra kontakter, gjøremål og avtaler derfra.

De forskjellige delene i Essential PIM inneholder det du kan forvente å finne i et slikt program. La det være sagt med det samme – det er ikke noe mailprogram og gir heller ikke intrykk av å være det. Om du vil sende en e-post til en kontakt er det bare å dobbeltklikke på mailadressen og så starter ditt vanlige mailprogram opp med adressen ferdig lagt inn.

En ting som jeg virkelig liker er muligheten til å legge til egne felt i adresseregisteret. Jeg kan da legge inn felt som er spesifikke for mitt yrkesfelt og gjøre det lettere å finne akkurat den kontakten jeg trenger. Jeg kan også endre rekkefølgen på felt slik at de er slik jeg liker det.

En annen fiks ting er at du kan legge undernotater til notater. Slik kan du samle notater som har med en sak å gjøre og lettere få oversikt over informasjonen du samler inn.

Tips: Essential PIM er i stand til å importere iCal filer og kan dermed hente inn kalendere som folk har lagt inn på internett. Det kan feks. være oversikt over menighetens møter, datoene når fotballaget ditt har kamper eller liste over foreldremøter på skolen til dine barn. Dette formatet brukes nå av ganske mange kalendere på internett inklusive Googles kalendertjeneste.

 

Sist redigert søndag, 04 november 2012 18:17
Svein Wisnæs

Utvandret nordmann som har slått seg ned i det brasilianske høylandet. TV, film, internett, datamaskiner og alle slags tekniske dingser interesserer ham veldig. Definitivt en geek! Men er også interessert i noe så analogt som å forvandle enkle råvarer til velsmakende retter.

Nettside www.oceanwatcher.com/